Uncategorized

Musiken och dess betydelse

Musik har funnits i alla tider och forskning har kommit fram till att redan för 40 000 år sedan spelades det musik. Musik skapar en atmosfär av olika sinnesstämningar beroende på vad vi lyssnar på. För många är musiken viktig. Idag har teknologin fört fram musiken med stormsteg med all den digitalisering som skett även i musikens värld. Vi använder oss dock fortfarande av fysiska instrument som gitarr, piano, flöjt och mycket mer. I den digitala världen kan vi också skapa musik genom många olika musikprogram som har både förinspelade instrumentljud, men också ljudeffekter, toner och olika färdiga så kallade samplingar.

Artister och musik

Många stora musikartister har gjort avtryck på världen vi lever i, både förr och idag. Allt från Mozart till Madonna, David Bowie, Michael Jackson eller Elvis Presley. Vi väljer gärna artister efter smak och tycke men också ibland efter sinnesstämningar och hur vi mår. Musik är en mycket kreativ form av skapande som verkligen inte har några gränser! De finns de artister som endast med enkla instrument och vacker sångröst, förevigat en låt som vi alltid förknippar i minnet med en händelse som både kan ha varit i sorg eller glädje i livet. Musik är också förknippat med dans och utan musik skulle vi knappt dansa alls.

Musik i alla livets skeden

Vid olika tillfällen i livet på födelsedagskalas, bröllop eller vid andaktsfulla begravningar väljer vi gärna att ha musik med i planeringen. Har man en begravning kan det hända att personen som själv avlidit, har haft ett önskemål om val av musik, eller så har anhöriga valt att ha musik på begravningen som passar till tillfället. Det finns mycket att tänka på kring en begravning och det kan vara svårt att planera allt kring både ceremonin, juridik, val av blommor eller annat. Vill man få en riktigt kunnig och professionell personal till detta kan man få stor hjälp av https://lovabegravning.se/ där man täcker behovet av allt som behövs inför en begravning. Man kan även få hjälp med valet av musik inför en kommande begravning. Genom att få hjälp med all planering inför begravningen kan man också känna trygghet mitt i allt sorgearbete. I sorg kan det vara svårt att planera då man samtidigt har mycket tankar och känslor.

Musik berör oss

Allt lyssna på musik ger oss både energi, tröst och glädje. Hur skulle världen se ut utan musik? I alla kulturer och länder spelas det musik, människor sjunger, dansar till musik, slappnar av till musik och kommer varandra närmare genom musiken. Ibland sjunger man ensam eller så sjunger man i stora körer. Musik ger oss det bränsle vi behöver i mörker och ljus och får oss att känna mer.