Uncategorized

Elvis Presley och Madonna – två giganter inom musikens värld

Två av de största musikartisterna genom tiderna är Elvis Presley och Madonna. De är båda kända för att vara karismatiska med en utmanande och delvis kontroversiell framtoning. Om du är ett fan av Elvis eller Madonna finns det flera sätt att lyfta fram dem i ditt hem. Varför inte inspireras till att inreda en hörna där du kan sjunka ner i en skön fåtölj och lyssna på deras musik eller titta på videoklipp från någon av deras framträdanden? Att snickra ihop en snygg förvaringslösning för gamla vinylalbum eller böcker om artisterna är enkelt att göra. Det är även enkelt att handla billiga byggvaror på nätet där Buildor är det självklara valet. Hos Buildor hittar du allt du behöver till ditt hemmaprojekt, oavsett om du vill bygga möbler eller renovera badrummet.

Elvis Presley

Elvis Presley är en av världens största musikartister genom tiderna och trots att han dog 1977 lever han fortfarande kvar i mångas medvetande och har trogna fans över hela världen. Otaliga Elvis-imitatörer framför fortfarande hans klassiska låtar som “Love me tender” och “Jailhouse rock” och i USA finns museet Graceland till Elvis ära. Tack vare mer än 1 miljard sålda skivor i världen är Elvis den artist som har sålt mest genom tiderna. Även om de flesta av Elvis fans är i övre medelåldern spelas hans musik fortfarande och i Tyskland finns han till och med på trafikljus där hans karakteristiska dansrörelse på tårna vägleder gångtrafikanterna. En av anledningarna till att Elvis Presley fick ett stort genomslag på 50-talet var kombinationen av hans djupa soulröst och utmanande dansrörelser som väckte anstöt hos den äldre generationen men som älskades av tonåringarna. Under den senare delen av sin karriär uppträdde Elvis ofta i en vit scenkostym med glitter vilket blivit en dräkt som många imitatörer än idag använder när de uppträder som Elvis-kopia.

Madonna

Madonna räknas till en av de mest kända kvinnliga musikartisterna i världen och hon är fortfarande aktiv som artist trots att hon är över 60 år. Madonna slog igenom på 1980-talet med låtar som “Holiday” och “Like a Virgin”. Filmen “Susan var är du” gjorde också att hennes karakteristiska klädstil med korta kjolar, armband i mängder och tuperad frisyr blev stilbildande hos många tonåriga flickor. Madonna har genom åren väckt mycket uppmärksamhet genom sin utmanande dans och sexiga klädstil som hon ibland även kombinerat med politiska och religiösa budskap vilket väckt ilska i vissa kretsar. Under åren har Madonna bytt stil otaliga gånger då hon gått från kortsnaggat platinablont hår till långt och brunt samt dessutom bytt klädstil och växlat mellan stramt och bohemiskt. En genomgående tråd som följt med henne under hela karriären är dock den sexuella och kaxiga framtoningen som väckt stor uppmärksamhet.